- Albumy
- Biografie i wspomnienia
- Dla dzieci i młodzieży
- Encyklopedie i słowniki
- Ezoteryka
- Fantastyka
- Historia
- Informatyka
- Komiksy
- Kulinarne
- Kultura i sztuka
- Literatura piękna
- Nauka
- Obcojęzyczne
- Podręczniki i lektury
- Poradniki
- Pozostałe
- Publicystyka i eseje
- Religia
- Sensacje, kryminały, thrillery
- Sport i turystyka
- Inne
Sery w Europie
Autor: Bomertówna Beata L.
Wydawnictwo: KSI??KA I WIEDZA
Stron: 160
ISBN: 83-05-13409-1
EAN: 9788305134095
Kategoria: Kulinarne
Ta ksi??ka pozwala zapozna? si? z najpopularniejszymi w Europie gatunkami serów. Autorka przedstawia krótk? histori? ka?dego z nich, metody wytwarzania, cechy charakterystyczne: wygl?d, zapach, smak, a tak?e szczegó?owe informacje dotycz?ce kszta?tu, wymiarów, wagi i opakowania, którymi wyró?nia si? w sprzeda?y ka?dy ser. Zapoznaje nas tak?e z systemem AOC (Appelation d'Origine Controlee), stworzonym przez Francuzów, a rozpowszechnionym i w innych krajach Europy. Przepisy tego systemu gwarantuj? wysok?, sta?? jako?? najdoskonalszych europejskich serów. Specjalny dzia? jest po?wi?cony polskiemu serowarstwu.
Wysyłka książki w ciągu 48h