- Albumy
- Biografie i wspomnienia
- Dla dzieci i młodzieży
- Encyklopedie i słowniki
- Ezoteryka
- Fantastyka
- Historia
- Informatyka
- Komiksy
- Kulinarne
- Kultura i sztuka
- Literatura piękna
- Nauka
- Obcojęzyczne
- Podręczniki i lektury
- Poradniki
- Pozostałe
- Publicystyka i eseje
- Religia
- Sensacje, kryminały, thrillery
- Sport i turystyka
- Inne

Receptury z klasztornej piwniczki. Przetwory, soki, kompoty, marmolady, konfitury
Autor: Jacek Kowalski
Wydawnictwo: D?bogóra
Stron: 72
ISBN: 978-83-61374-54-1
EAN: 9788361374541
Kategoria: Inne
Ta ksi??ka kucharska to wydawnictwo niezwyk?e. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która prze?ywa dzi? swój zas?u?ony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mi?sne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na ka?d? por? roku i dnia. Na czas postu i czas ?wi?towania, na Adwent i Wielki Post, na Bo?e Narodzenie i Wielkanoc. Zachowuj?c pi?kny j?zyk, w jakim owe dawne receptury by?y spisywane, ozdabiaj?c je pere?kami sarmackiego humoru i ubarwiaj?c pon?tnymi ilustracjami - ksi??ka ta pozwala wczu? si? w nastrój towarzysz?cy owemu starodawnemu obyczajowi nie?piesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów.
Wysyłka książki w ciągu 48h