- Albumy
- Biografie i wspomnienia
- Dla dzieci i młodzieży
- Encyklopedie i słowniki
- Ezoteryka
- Fantastyka
- Historia
- Informatyka
- Komiksy
- Kulinarne
- Kultura i sztuka
- Literatura piękna
- Nauka
- Obcojęzyczne
- Podręczniki i lektury
- Poradniki
- Pozostałe
- Publicystyka i eseje
- Religia
- Sensacje, kryminały, thrillery
- Sport i turystyka
- Inne
Przetwory i nalewki
Autor: Capriari Ma?gorzata
Wydawnictwo: Buchmann
Stron: 272
ISBN: 9788376704371
EAN: 9788376704371
Kategoria: Kulinarne
Pó?ki supermarketów uginaj? si? pod ci??arem najrozmaitszych marynat, konfitur, nalewek, jednak nawet te najlepsze produkty nie dorównuj? w smaku domowym przetworom. Dlatego warto, korzystaj?c z letniego dostatku jarzyn i owoców, zaopatrzy? spi?arni? w cho? kilka s?oików w?asnor?cznie przygotowanych smako?yków. W ksi??ce zebrano klasyczne i bardzo oryginalne przepisy na przetwory kuchni polskiej i europejskiej: d?emy, marmolady, powid?a, galaretki, owoce w alkoholu, sosy i chutneye, oliwy, oleje i octy aromatyczne, kwaszonki i solanki, marynaty, nalewki i likiery. Ich przygotowanie nie jest ju? tak trudne, czasoch?onne i pracoch?onne jak za czasów naszych bab?, a smak i aromat - niezmiennie urzekaj?.
Wysyłka książki w ciągu 48h