- Albumy
- Biografie i wspomnienia
- Dla dzieci i młodzieży
- Encyklopedie i słowniki
- Ezoteryka
- Fantastyka
- Historia
- Informatyka
- Komiksy
- Kulinarne
- Kultura i sztuka
- Literatura piękna
- Nauka
- Obcojęzyczne
- Podręczniki i lektury
- Poradniki
- Pozostałe
- Publicystyka i eseje
- Religia
- Sensacje, kryminały, thrillery
- Sport i turystyka
- Inne
Marynaty i przetwory
Autor: B?k Jolanta
Wydawnictwo: Troy
Stron: 144
ISBN: 9788363559021
EAN: 9788363559021
Kategoria: Kulinarne
Sztuka konserwacji ?ywno?ci jest chyba tak stara, jak historia ludzko?ci. Niezale?nie od po?o?enia geograficznego i warunków klimatycznych ludzie niezwykle szybko nauczyli si?, jak sprawnie zabezpiecza? po?ywienie przed zepsuciem. Sposoby konserwacji zmienia?y si? w miar? rozwoju nauki, zmienia?y si? tak?e zasady przyrz?dzania posi?ków, gusta kulinarne, niezmiennym jednak pozostawa?o zami?owanie cz?owieka do dobrego jedzenia oraz dba?o?? o jego bezpieczne przechowywanie.
Trudno sobie wyobrazi? tradycyjn? polsk? kuchni? bez kiszonej kapusty, nic nie zast?pi smaku i aromatu domowych konfitur, d?emów, kompotów, soków, sa?atek, kiszonych ogórków czy marynowanych grzybów. Zamkni?te w s?oikach skarby lata poustawiane na pó?kach spi?arni, kojarz? si? z domem, dzieci?stwem i tradycyjn? "babcin? kuchni?". Wbrew pozorom ich przygotowanie nie musi by? skomplikowane i czasoch?onne, co wi?cej, przyrz?dzanie apetycznych zimowych przysmaków wed?ug tradycyjnych i nowych receptur mo?e si? okaza? prawdziw? przyjemno?ci?.
Wysyłka książki w ciągu 48h