- Albumy
- Biografie i wspomnienia
- Dla dzieci i młodzieży
- Encyklopedie i słowniki
- Ezoteryka
- Fantastyka
- Historia
- Informatyka
- Komiksy
- Kulinarne
- Kultura i sztuka
- Literatura piękna
- Nauka
- Obcojęzyczne
- Podręczniki i lektury
- Poradniki
- Pozostałe
- Publicystyka i eseje
- Religia
- Sensacje, kryminały, thrillery
- Sport i turystyka
- Inne
Dania z owoców
Autor:
Wydawnictwo: Troy
Stron: 112
ISBN: 9788362976720
EAN: 9788362976720
Kategoria: Kulinarne
Smakiem, aromatem i apetycznym wygl?dem owoców i przyrz?dzanych z nich da? mo?na si? cieszy? przez ca?y rok, ale prawdziwe owocowe szale?stwo zaczyna si? wczesnym latem.
Jako pierwsze pojawi? si? ?wie?e truskawki, potem nadchodzi pora malin, czere?ni, poziomek i jagód. Sezon na wi?nie trwa niestety dosy? krótko, trzeba si? spieszy?, ?eby spróbowa? tych soczystych owoców. Jesie? zapewnia ?liwki, jab?ka i gruszki. A potem nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych ?wie?ych owoców zajmuj? cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarz? si? zazwyczaj ze s?odkimi deserami i ciastami, ale maj? o wiele szersze zastosowanie. Mo?na z nich przyrz?dza? pyszne przystawki, s?odkie i wytrawne zupy i wy?mienite, zachwycaj?ce bogactwem smaków i barw desery i orze?wiaj?ce napoje. Owoce dodane do mi?s sprawiaj?, ?e potrawy nabieraj? intryguj?cego smaku i znacznie zyskuj? na wykwintno?ci.
Wysyłka książki w ciągu 48h